Податоци за GTIN 05318000037915

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05318000037915     
Име на брендот Алое Органик
Име на брендот (латиница) Aloe Organik
Име на производот Премиум Органски Алое Вера свеж лист
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците Б ГРОУП 2022 ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на компанијата провајдер на податоците 5318000037908
Име на производителот Б ГРОУП 2022 ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на производителот 5318000037908
Маркети во кои е достапен производот https://aloeorganic.mk/
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50170000 - Додатоци/зачини/конзерванси

Класа: 50171500 - Билки/зачини/додатоци/желатин

Група (brick): 10000049 - Билки/зачини (трајни)

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 24/08/2023
Датум кога производот станува достапен 24/08/2023
Датум на последна промена на производот 24/08/2023
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Свежиот Алое Вера лист содржи над 200 биолошки активни состојки, како што се витамини, минерали, ензими, амино киселини, полисахариди, природни шеќери и други биоактивни соединенија. Алое Вера го зајакнува имунолошкиот, дигестивниот и кардиоваскуларниот систем, има диететски ефекти, помага во прочистување на токсините, ги намалуваа нитратите и помага во спречување на инфекции. Изобилува со витамини А, Ц, Е и Б групата, вклучувајќи Б12 и фолна киселина. Свежиот гел од Алое Вера листот содржи 20 од 22 амино киселини што му се потребни на човечкото тело, 7 од 8 есенцијални амино киселини кои телото не може да ги синтетизира и мора да се внесуваат преку храната. Богат е и со минерали како што се калциум, магнезиум, натриум, бакар, манган, калиум, цинк, хром и железо. Содржи колаген и еластин. Има антиоксидантни ефекти. Го содржи и моќниот стимуланс на имунолошкиот систем – аловероза или ацеманан кој е најкорисен полисахарид за дигестивниот систем. Покрај ова се користи и надворешно за длабинска хидратација на кожата, против брчки и за третирање на кожата при изгореници, иритации и различни кожни состојби.


Состав и алергени

Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Материјали за рециклирање