Податоци за GTIN 05319991251014

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05319991251014     
Име на брендот СТОБИ
Име на брендот (латиница) STOBI
Име на производот Пино Ноар Македон\Pinot Noir Macedon
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците ВИНАРИЈА СТОБИ ДООЕЛ - ГРАДСКО
GLN на компанијата провајдер на податоците 5319991251007
Име на производителот ВИНАРИЈА СТОБИ ДООЕЛ - ГРАДСКО
GLN на производителот 5319991251007
Статус на производот Додаден за прв пат
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50200000 - Пијалоци

Класа: 50202200 - Алкохолни пијалоци

Група (brick): 10000276 - Вино - негазирано
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Мал лот од избрани стари лози на Пино Ноар. Средно тело, овошно вино со вкусови на црна рибизла и зрела цреша и елегантен свилен финиш. Елегантно црвено со изградено тело, со меки пријатни танини, ноти на даб, релјефен вкус со кадифена структура кои му даваат полност. Зреено во дабови буриња.
Small lot from selected mature vines of Pinot Noir on a slope of clay soil and river sediments. A medium-bodied, fruit forward with blackcurrant and ripe cherry flavours and elegantly smooth finish. Oak aged.

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Волумен 750 ml
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 02/04/2024
Датум кога производот станува достапен 02/04/2024
Датум на последна промена на производот 02/04/2024
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Служење: Препорачливо е да се служи на температура од 14 – 16°C.
Serving: We recommend it at a temperature of 14 - 16°C.


Состав и алергени

Состојки
Состојки
СОСТАВ 100% Пино Ноар
GRAPRES 100% Pinot Noir


Алергенси
  • сулфур диоксид и сулфити
Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Процент на алкохол 13
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)2500 kJ/250 kcal
Јаглехидрати20 g
Протеини3 g
Влакна (растителни)2 g

Материјали за рециклирање