Податоци за GTIN 05319992073455

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05319992073455     
Име на брендот СТОБИ
Име на брендот (латиница) STOBI
Име на производот Chardonnay\Chardonnay
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците ВИНАРИЈА СТОБИ ДООЕЛ - ГРАДСКО
GLN на компанијата провајдер на податоците 5319991251007
Име на производителот ВИНАРИЈА СТОБИ ДООЕЛ - ГРАДСКО
GLN на производителот 5319991251007
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50200000 - Пијалоци

Класа: 50202200 - Алкохолни пијалоци

Група (brick): 10000276 - Вино - негазирано
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Препознатлива златно – жолтеникава боја, со комплексна и заводлива арома на тропско овошје, диња и праска, проткаена со тонови од багремов цвет. Долготраен и постојан вкус, глицеролски благ, мек, со овошни и зачинети нијанси. Најдобро е да се служи на 10-12°C како аперитив со бели меса, риба, морска храна, зреени сирења. БЕРБА ОД СОПСТВЕНИ ПЛАНТАЖИ
Recognizable golden-yellow color, with complex and seductive aroma of exotic fruits, melon and peach, woven with tones of acacia flower. Long-lasting and tenable taste, glycerol-mild, soft, with fruity and spicy nuances. Best served at 10-12°C as an aperitif with white meat, fish, sea-food, ripe cheese. HARVESTING FROM OWN PLANTATIONS

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Волумен 750 ml
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 28/03/2024
Датум кога производот станува достапен 28/03/2024
Датум на последна промена на производот 28/03/2024
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Служење: препорачуваме служење на температура од 8-10°C
Serving: We recommend it at a temperature of 8-10°C.


Состав и алергени

Состојки
Состојки
СОСТАВ 100% Шардоне
GRAPRES 100% Chardonnay


Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Процент на алкохол 13
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)2500 kJ/250 kcal
Јаглехидрати20 g
Протеини3 g
Влакна (растителни)2 g

Материјали за рециклирање