Податоци за GTIN 05319991947214

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05319991947214     
Име на брендот Алпек
Име на брендот (латиница) Alpek
Име на производот ПИЦА МОМЕНТ КВАТРО ФОРМАЏИ
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците АЛПЕК ТРЕЈД ДООЕЛ - ПРИЛЕП
GLN на компанијата провајдер на податоците 5319991947009
Име на производителот АЛПЕК ТРЕЈД ДООЕЛ - ПРИЛЕП
GLN на производителот 5319991947009
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50180000 - Леб и пекарски производи

Класа: 50182200 - Зачинети пекарски производи

Група (brick): 10000248 - Пити/тесто/пици/суфле - зачинети (замрзнати)

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Период во кој се гарантира употребливоста на производот 12 месеци
Датум на внес на валидни информации за производот 11/12/2020
Датум кога производот станува достапен 11/12/2020
Датум на последна промена на производот 11/12/2020
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Минимална температура на која производот може да се складира -18 C
Максимална температура на која производот може да се складира -25 C
Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Да се чува на температура од -18 до -25 степени целзиусови.


Упатство за подготовка на производот
Подготовка
Оставете го производот целосно да се одмрзни на собна температура, по желба печете во загреана рерна на 250 степени целзиусови или на жар.

Состав и алергени

Состојки
Состојки
Пченично брашно (Т-400 и Т-500), вода, пекарски квасец, сончогледово масло, доматен сос, сол, шеќер, оригано, зачин, пармезан, моцарела, горгонзола и ајдамер.


Алергенси
  • житарици кои содржат глутен (пченица, рж, јачмен, овес)
  • млеко и млечни производи (вкл. лактоза)
Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Број на решение издадено од АХВ 22-1322
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)1212 kJ/290 kcal
Масти14.3 g
од кои заситени6.7 g
Јаглехидрати28.4 g
од кои шеќери2.1 g
Протеини11.4 g
Сол1.2 g
Влакна (растителни)1.1 g
Вода45.5 mg