Податоци за GTIN 05319992073073

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05319992073073     
Име на брендот СТОБИ
Име на брендот (латиница) STOBI
Име на производот Розе Македон\Rose Macedon
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците ВИНАРИЈА СТОБИ ДООЕЛ - ГРАДСКО
GLN на компанијата провајдер на податоците 5319991251007
Име на производителот ВИНАРИЈА СТОБИ ДООЕЛ - ГРАДСКО
GLN на производителот 5319991251007
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50200000 - Пијалоци

Класа: 50202200 - Алкохолни пијалоци

Група (brick): 10000276 - Вино - негазирано
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Глината и песочната почва на нашето лозје Сира (Шираз) ја процедува лозата што резултира со грозје со концентрирани вкусови. Ова суво розе вино има сочна концентрација, раскошен вкус, примамлива светло розова нијанса, и е совршен избор за летните денови.
The clay and sandy soil of our Syrah (Shiraz) vineyard strain the vine resulting in berries with concentrated flavours. This dry rose wine has juicy concentration, lavish taste, alluring light pink hue, a perfect choice for summer days.

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Волумен 750 ml
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 02/04/2024
Датум кога производот станува достапен 02/04/2024
Датум на последна промена на производот 04/04/2024
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Служење: Препорачливо е да се служи на температура од 8-10°C.
Serving: We recommend it at a temperature of 8-10°C.


Состав и алергени

Состојки
Состојки
СОСТАВ 100% Сира
GRAPRES 100% Syrah


Алергенси
  • сулфур диоксид и сулфити
Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Процент на алкохол 12
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)250g/250ml
Јаглехидрати20 g
Протеини2 g
Влакна (растителни)3 g

Материјали за рециклирање

КодОпис
72 GLBrown Glass