Податоци за GTIN 05318000031418

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05318000031418     
Име на брендот Бороџун
Име на брендот (латиница) Borodžun
Име на производот Боров Сируп без додаден шеќер 250мл/350г
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците БЕРОВСКИ ЕМ ПМ ДООЕЛ - БЕРОВО
GLN на компанијата провајдер на податоците 5318000031401
Име на производителот БЕРОВСКИ ЕМ ПМ ДООЕЛ - БЕРОВО
GLN на производителот 5318000031401
Маркети во кои е достапен производот Достапно за нарачка по телефон и испорака по Карго
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50200000 - Пијалоци

Класа: 50202300 - Безалкохолни пијалоци - подготвени за конзумирање

Група (brick): 10000594 - Различни пакувања на безалкохолни пијалоци - подготвени за конзумација
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Природен производ без додаток на шеќер Нето: 250 мл/350 гр Боров сируп без додаден шеќер е производ од палетата производи на нашиот бренд БОРОЏУН. Производ создаден со голема љубов, посветеност и искуство во комбинација со чистото еколошко поднебје, еколошките плодови од Малешевскиот регион и оригиналниот рецепт како спој на традиционалното и современото. Боровиот цвет е собран од најчистите предели на Малешевијата, исклучиво од бел бор (Pinus sylvestris). Како засладувач користиме природен гроздов слад направен од органско грозје (во преод). Бројни се здравствените бенефити од користењето на двата антички познати и многу употребувани производи од бор и грозје.

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Нето содржина 250мл/350г
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 05/04/2022
Датум кога производот станува достапен 05/04/2022
Датум на последна промена на производот 05/04/2022
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
1 шише е доволно: за возрасни = 15 дена, за деца 1 месец конзумација.


Состав и алергени

Состојки
Состојки
Состав: цвет од бел бор, маџун од грозје. Домашен производ од Малешевскиотрегион, направен по оригинален рецепт.


Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)1410 kJ/337 kcal
Масти0 g
од кои заситени0 g
Јаглехидрати83.1 g
Вкупни Шеќери65 g
Редуцирачки Шеќери58.85 g
Сахароза4.89 g
Протеини1 g
Целулоза0.13 g
Натриум-Хлорид (NaCl)0.1 g
Железо0.459 mg
Сува материја84.71 g