Податоци за GTIN 05319991194205

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05319991194205     
Име на брендот 4U Чоколaдо
Име на брендот (латиница) 4U Cokolado
Име на производот кроасан со какао крем 55 гр.
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK, XK, RS, RO, HR, BA, ME, AL, GR,
Име на компанијата провајдер на податоците ЖИТО-ПРОМ Зоран ДООЕЛ - ГЕВГЕЛИЈА
GLN на компанијата провајдер на податоците 5319991194007
Име на производителот ЖИТО-ПРОМ Зоран ДООЕЛ - ГЕВГЕЛИЈА
GLN на производителот 5319991194007
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50180000 - Леб и пекарски производи

Класа: 50182000 - Слатки пекарски производи

Група (brick): 10000597 - Различни пакувања на слатки пекарски производи
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Кроасан со чоколадно полнење

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Бруто тежина 60 g
Нето тежина 55 g
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Период во кој се гарантира употребливоста на производот 6 месеци
Датум на внес на валидни информации за производот 01/07/2019
Датум кога производот станува достапен 01/07/2019
Датум на последна промена на производот 01/07/2019
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Минимална температура на која производот може да се складира 5 C
Максимална температура на која производот може да се складира 20 C
Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Да се чува на суво, ладно и темно место


Состав и алергени

Состојки
Состојки
ПЧЕНИЧНО брашно, квасец (ПЧЕНИЦА), крем какао 25% (шеќер, палмина маст, гликозен сируп, вода, сурутка во прав (МЛЕКО), какао во прав 5%, обрано МЛЕКО во прав, пченкарен скроб, емулгатори: СОЈА лицетин, моно и диглицериди на масни киселини, конзерванс: калиум сорбат, регулатор на киселост: лимонска киселина, згуснувач: пектин, ванилин, арома), пастеризирани ЈАЈЦА, шеќер, обрано МЛЕКО во прав, нехидрогенизирани растителни масла и масти (палмини), вода, сол, емулгатори: моно и диглицериди на масни киселини, регулатор на киселост: лимонска киселина, конзерванс: клациум пропионат (0,1%), природен навлажнувач: сорбитол, ароми. Може да содржи трагови од ЛЕШНИК и КИКИРИКИ.


Алергенси
  • јајца и производи од јајца
  • млеко и млечни производи (вкл. лактоза)
  • соја и производи од соја
  • костенливо овошје (бадеми,лешници,ореви,костени,фстаци)
Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)1924Кј/467kcal
Протеини7 g
Јаглехидрати46.5 g
Масти26.5 g
од кои заситени11.6 g
од кои шеќери24.2 g
Сол0.6 g