Податоци за GTIN 05310342000213

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05310342000213     
Име на брендот Милина
Име на брендот (латиница) Milina
Име на производот Срцулино портокал 150 гр \Srculino orange 150 g\Srculino 150 g.
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK, XK, BA, RS,
Име на компанијата провајдер на податоците МИЛИНА СВИТС ДОО - ШТИП
GLN на компанијата провајдер на податоците 5310342000008
Име на производителот МИЛИНА СВИТС ДОО - ШТИП
GLN на производителот 5310342000008
Статус на производот Корекција на податоците за производот
Карактеристики  
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50180000 - Леб и пекарски производи

Класа: 50182100 - Бисквити/Колачи/Двопек

Група (brick): 10000161 - Бисквити/Колачи (трајни)
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Милина Срцулино портокал 150 гр: Траен колач со овошно полнење 23% (мармалад од портокал ) и какао прелив 23%
BISKOTË ME MBUSHJE FRUTASH 23% DHE MBËSHTJELLJE KAKAO 23%
CAKE WITH FRUIT FILLING (ORANGE)23% AND COCOA COATING 23%

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 14/02/2020
Датум кога производот станува достапен 14/02/2020
Датум на последна промена на производот 14/02/2020
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Минимална температура на која производот може да се складира 15 C
Максимална температура на која производот може да се складира 20 C
Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Да се чува на суво и студено место


Упатство за подготовка на производот
Подготовка
Се отвора амбалажата и веднаш се консумира

Состав и алергени

Состојки
Состојки
Пченично брашно Тип-500; Овошно полнење23%: мармалад од портокал (каша од јаболко, концентрат од портокал 11,2%;шеќер,средство за желирање пектин Е440, киселина:лимонска киселина Е330,конзерванс: калиум сорбат Е202, арома на портокал,боја: Бета каротен Е160A), какао прелив 23% (шеќер, целосно хидрогенизирана растителна маст(палмина),какао во прав, емулгатор: соја лецитин Е322 и ПГПР Е476, ванилa); шеќер, р`жано брашно ,декстроза , гликозен сируп, средства за нараснување: амониум бикарбонат Е503,натриум бикарбонат Е500, мешавина од природни зачини, конзерванс: калиум сорбат Е202, киселина:лимонска киселина Е330, арома на мед. Какао преливот содржи 13,5% какао во прав. Производот содржи : пченичен и р`жан глутен,соја. Може да содржи трагови од лешници и кикирики.
Miell gruri Tip-500; Mbushje frutash 23%: marmallatë portokalli (pure molle, koncentrat portokalli 11,2%; sheqer, lëndë për xhelatinë pektinë E440, acid: acid citrik E330, konservues: sorbat kaliumi E202, aromë portokalli, ngjyrë: Beta karoten E160), mbështjellje kakao 23% (sheqer, gjalpë bimor plotësisht i hidrogjenizuar (palme), kakao pluhur, emulgator: lecitinë sojë E322 dhe PGPR E476, vanilinë); sheqer, miell thekre, dekstrozë, shurup glukoze, lëndë për fryrje: amonit bikarbonat E503, natrium bikarbonat E500, përzierje të erëzave natyrale, konservues: sorbat kaliumi E202,acid: acid citrik E330, aromë mjalti. Mbështjellja e kakaos përmban 13,5% kakao pluhur. Prodhimi përmban: gluten gruri dhe thekre, sojë. Mund të përmbajë gjurmë lajthish dhe kikirikësh.
Wheat flour Type 500, fruit filling: orange jam 23%( pulp apple, orange concentrate 11,2%,sugar,gelling agent pectin E440,acidity regulator: citric acid E330,preservative: potassium sorbate E202, orange flavor, color: Beta carotene E160A), cocoa coating 23%(sugar, fully hydrogenated vegetable fats(palm), cocoa powder ,emulsifiers: PGPR E476 and soy lecithin, vanilla), sugar, rye flour ,dextrose, glucose syrup, raising agents : ammonium bicarbonate E503 and sodium bicarbonate E500, mixture of natural spices, preservative: potassium sorbate E202, citric acid E330, honey flavor. Cocoa coating contain 13,5% cocoa powder. Contains: Gluten, soya .


Алергенси
  • житарици кои содржат глутен (пченица, рж, јачмен, овес)
  • соја и производи од соја
Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)1777 kJ/425 kcal
Масти13.4 g
од кои заситени4.5 g
Јаглехидрати74.9 g
од кои шеќери20 g
Влакна (растителни)2 g
Протеини2.2 g