Податоци за GTIN 05318000024816

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05318000024816     
Име на брендот ДИМАС
Име на брендот (латиница) DIMAS
Име на производот Pure Collagen Peptides\Pure Collagen Peptides
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците ДИМАС ГРОУП 2020 ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на компанијата провајдер на податоците 5318000024809
Име на производителот ДИМАС ГРОУП 2020 ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на производителот 5318000024809
Статус на производот Додаден за прв пат
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
53000000 - Средства за лична нега и хигиена

Фамилија: 53220000 - Различни пакувања на производи за лична нега/хигиена

Класа: 53220100 - Различни пакувања на производи за лична нега/хигиена

Група (brick): 10000666 - Различни пакувања на производи за лична нега и хигиена
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Pure Collagen Peptides e висококвалитетен чист колаген без никакви додатоци. Kолагенот е најважниот протеин во човековото тело,тој е главна компонента на сите сврзни ткива, мускулите,крвните садови, го овозможува интегритетот на ткивата,еластичноста и регенерација на кожата коските,зглобовите и 'рскавицата. Недостаток на колаген во телото резултира со мускулни-скелетни нарушувања(артритис,остеопороза,вкочанетост, нарушена органска структура на коските,мускулни повреди), нарушување на имунолошкиот систем и појава на физички промени поврзани со стареење,како што се брчки,целулит,губење на сјајот и еластичноста на косата и кожата.
Pure Collagen types 1&3 contain pure collagen protein, which contribute to the growth and maintenance of healthy tissues. Collagen is the structural protein essentially responsible for the strength of bones and flexibility, joints, tendons, ligaments, hair, skin, nails, and other tissues throughout the body. Collagen types 1&3 powder is enzymatically hydrolyzed into component peptides with a small molecular size for optimal absorption and utilization by the body.

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Нето тежина 300 g
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Период во кој се гарантира употребливоста на производот 5 години
Датум на внес на валидни информации за производот 24/09/2020
Датум кога производот станува достапен 24/09/2020
Датум на последна промена на производот 24/09/2020
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
ДА СЕ ЧУВА НА ЛАДНО, СУВО И ДА HE E ИЗЛОЖЕНО HA СОНЧЕВА СВЕТЛИНА.


Упатство за подготовка на производот
Подготовка
ИЗМЕШАЈТЕ ЕДНА ЛАЖИЦА (10 ГР.) BO БИЛО KAKOB ПИЈАЛОК

Состав и алергени

Состојки
Состојки
КОЛАГЕН ПЕПТИДИ (ГОВЕДСКИ)


Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Масти0 g
Холестерол0 g
Натриум500 mg
Јаглехидрати0 g
Протеини90 g