Податоци за GTIN 05310342000145

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05310342000145     
Име на брендот Милина
Име на брендот (латиница) Milina
Име на производот Срцулино кајсија 150 гр\Srculino apricot 150 g\SRCULINO KAJSIE 150 gr
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK, XK, BA, RS, BG,
Име на компанијата провајдер на податоците МИЛИНА СВИТС ДОО - ШТИП
GLN на компанијата провајдер на податоците 5310342000008
Име на производителот МИЛИНА СВИТС ДОО - ШТИП
GLN на производителот 5310342000008
Статус на производот Корекција на податоците за производот
Карактеристики  
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50180000 - Леб и пекарски производи

Класа: 50182100 - Бисквити/Колачи/Двопек

Група (brick): 10000161 - Бисквити/Колачи (трајни)
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
MK: МИЛИНА СРЦУЛИНО КАЈСИЈА TРАЕН КОЛАЧ СО ОВОШНО ПОЛНЕЊЕ 23% И КАКАО ПРЕЛИВ 23% Состојки: Пченично брашно Тип-500; Овошно полнење23%: мармалад од кајсија (каша од јаболко 35%, каша од кајсија 28%, шеќер,средство за желирање пектин Е440, киселина:лимонска киселина Е330,конзерванс: калиум сорбат Е202), какао прелив 23% (шеќер, целосно хидрогенизирана растителна маст(палмина),какао во прав, емулгатор: соја лецитин Е322 и ПГПР Е476, ванилa); шеќер, р`жано брашно ,декстроза , гликозен сируп, средства за нараснување: амониум бикарбонат Е503,натриум бикарбонат Е500, боја:природна боја карамел Е150д,мешавина од природни зачини ,конзерванс: калиум сорбат Е202, киселина:лимонска киселина Е330, арома на мед. Какао преливот содржи 13,5% какао во прав.Производот содржи : пченичен и р`жан глутен,соја. Може да содржи трагови од лешници и кикирики.Да се чува на суво и студено место Начин на употреба: се отвора амбалажата и веднаш се конзумира Производител ДПКП Милина Свитс ДОО Штип, ул.Гоце Делчев бр. 159 Штип, тел:+38932380555 www.milinaswits.com Земја на потекло : Р. Северна Македонија
BIH/SRB/MNE: MILINA SRCULINO KAJSIJA TRAJNI KOLAČ SA VOĆNIM PUNJENJEM 23% I KAKAO PRELIVOM 23% SASTOJCI: pšenično brašno Tip 500, voćno punjenje 23% marmelada kajsija (kaša jabuka 35% i kaša kajsija 28%, šećer,sredstvo za želiranje pektin E440,kiselina: limunska kiselina E330, konzervans:kalijum sorbat E202),kakao preljev 23%(šećer, potpuno hidrogenizovana biljna mast(palmina),kakao u prahu ,emulgator: sojin lecitin E322 i PGPR E476, vanila), šećer, ražano brašno, dekstroza,glukozni sirup, sredstva za dizanje testa:natrium bikarbonat E500 i amonium bikarbonat E503,boja: prirodna boja karamel E150d,mješavina prirodnih začina, konzervans: kalijum sorbat E202, kiselina:limunska kiselina E330,aroma meda. Kakao preliv sadrži 13,5% kakao u prahu. Proizvod sadrži pšenični i ražani gluten,soja.Može sadržati tragove lješnaka i kikirikija. Čuvati na suhom i hladnom mjestu Način upotrebe:otvoriti ambalažu i konzumirati Proizvođač DPKP Milina Sweets DOO Štip, R. Severna Makedonija
HR: MILINA SRCULINO MARELICA TRAJNI KOLAČ SA VOĆNIM PUNJENJEM 23% I KAKAO PRELIJEVOM 23% SASTOJCI: Pšenično brašno Tip 500, Voćno punjenje 23% : marmelada kajsija (kaša jabuka 35% i kaša kajsija 28%, šećer,sredstvo za želiranje pektin E440,kiselina: limunska kiselina E330, konzervans:kalijum sorbat E202); kakao prelijev 23%(šećer, potpuno hidrogenizovana biljna mast (palmina),kakao u prahu , emulgator: sojin lecitin E322 i PGPR E476, aroma vanilija); šećer, raženo brašno,dekstroza,glukozni sirup, tvari za rahljenje:natrijev bikarbonat E500 i amonijev bikarbonat E503,mješavina prirodnih začina, konzervans: kalijum sorbat E202,kiselina:limunska kiselina E330. Kakao prelijev sadrži 13,5% kakao u prahu. Proizvod sadrži pšenični i ražani gluten,soja.Može sadržati tragove lješnaka i kikirikija. Čuvati na suhom i hladnom mjestu Način upotrebe:otvoriti ambalažu i konzumirati Proizvođač DPKP Milina Sweets DOO Štip ,R Severna Makedonija
GB/USA MILINA SRCULINO APRICOT CAKE WITH FRUIT FILLING(APRICOT) 23% AND COCOA COATING 23% INGREDIENTS: Wheat flour Type 500, fruit filling: apricot jam 23%( pulp apple 35%,pulp apricot 28%,sugar,gelling agent pectin E440,acidity regulator: citric acid E330,preservative: potassium sorbate E202), cocoa coating 23%(sugar, fully hydrogenated vegetable fats(palm), cocoa powder, emulsifiers:PGPR E476 and soy lecithin, vanilla flavor), sugar, rye flour ,dextrose, glucose syrup, raising agents : ammonium bicarbonate E503, sodium bicarbonate E500, mixture of natural spices, preservative: potassium sorbate E202, citric acid E330, honey flavor. Contains: Gluten, soya . Cocoa coating contain 13,5% cocoa powder. This product may contain trace of nuts Store in a cool and dry place. Made in Macedonia. Produced by Milina Sweets DOO Str Goce Delcev 159 Shtip Macedonia Land of origin: R. of North Macedonia

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Период во кој се гарантира употребливоста на производот 12 месеци
Датум на внес на валидни информации за производот 14/02/2020
Датум кога производот станува достапен 14/02/2020
Датум на последна промена на производот 18/02/2020
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Минимална температура на која производот може да се складира 15 C
Максимална температура на која производот може да се складира 20 C
Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Да се чува на суво и студено место


Упатство за подготовка на производот
Подготовка
Се отвора амбалажата и веднаш се консумира

Состав и алергени

Состојки
Состојки
Пченично брашно Тип-500; Овошно полнење23%: мармалад од кајсија (каша од јаболко 35%, каша од кајсија 28%, шеќер,средство за желирање пектин Е440, киселина:лимонска киселина Е330,конзерванс: калиум сорбат Е202), какао прелив 23% (шеќер, целосно хидрогенизирана растителна маст(палмина),какао во прав, емулгатор: соја лецитин Е322 и ПГПР Е476, ванилa); шеќер, р`жано брашно ,декстроза , гликозен сируп, средства за нараснување: амониум бикарбонат Е503,натриум бикарбонат Е500, боја:природна боја карамел Е150д,мешавина од природни зачини ,конзерванс: калиум сорбат Е202, киселина:лимонска киселина Е330, арома на мед. Какао преливот содржи 13,5% какао во прав.Производот содржи : пченичен и р`жан глутен,соја. Може да содржи трагови од лешници и кикирики.
Wheat flour Type 500, fruit filling: apricot jam 23%( pulp apple 35%,pulp apricot 28%,sugar,gelling agent pectin E440,acidity regulator: citric acid E330,preservative: potassium sorbate E202), cocoa coating 23%(sugar, fully hydrogenated vegetable fats(palm), cocoa powder, emulsifiers:PGPR E476 and soy lecithin, vanilla flavor), sugar, rye flour ,dextrose, glucose syrup, raising agents : ammonium bicarbonate E503, sodium bicarbonate E500, mixture of natural spices, preservative: potassium sorbate E202, citric acid E330, honey flavor. Contains: Gluten, soya . Cocoa coating contain 13,5% cocoa powder. This product may contain trace of nuts
: Miell gruri Tip-500; Mbushje frutash 23%: marmallatë kajsie (pure molle 35%, pure kajsie 28%, sheqer, lëndë për xhelatinë pektinë E440, acid: acid citrik E330, konservues: sorbat kaliumi E202), mbështjellje kakao 23% (sheqer, gjalpë bimor plotësisht i hidrogjenizuar (palme), kakao pluhur, emulgator: lecitinë sojë E322 dhe PGPR E476, vanilinë); sheqer, miell thekre, dekstrozë, shurup glukoze, lëndë për fryrje: amonit bikarbonat E503, natrium bikarbonat E500, përzierje të erëzave natyrale ,konservues: sorbat kaliumi E202, acid: acid citrik E330, aromë mjalti. Mbështjellja e kakaos përmban 13,5% kakao pluhur. Prodhimi përmban: gluten gruri dhe thekre, sojë. Mund të përmbajë gjurmë lajthish dhe kikirikësh.Të ruhet të vend të thatë dhe të ftohtë
: pšenično brašno Tip 500, voćno punjenje 23% marmelada kajsija (kaša jabuka 35% i kaša kajsija 28%, šećer,sredstvo za želiranje pektin E440,kiselina: limunska kiselina E330, konzervans:kalijum sorbat E202),kakao preljev 23%(šećer, potpuno hidrogenizovana biljna mast(palmina),kakao u prahu ,emulgator: sojin lecitin E322 i PGPR E476, vanila), šećer, ražano brašno, dekstroza,glukozni sirup, sredstva za dizanje testa:natrium bikarbonat E500 i amonium bikarbonat E503,boja: prirodna boja karamel E150d,mješavina prirodnih začina, konzervans: kalijum sorbat E202, kiselina:limunska kiselina E330,aroma meda. Kakao preliv sadrži 13,5% kakao u prahu. Proizvod sadrži pšenični i ražani gluten,soja.Može sadržati tragove lješnaka i kikirikija.
Pšenično brašno Tip 500, Voćno punjenje 23% : marmelada kajsija (kaša jabuka 35% i kaša kajsija 28%, šećer,sredstvo za želiranje pektin E440,kiselina: limunska kiselina E330, konzervans:kalijum sorbat E202); kakao prelijev 23%(šećer, potpuno hidrogenizovana biljna mast (palmina),kakao u prahu , emulgator: sojin lecitin E322 i PGPR E476, aroma vanilija); šećer, raženo brašno,dekstroza,glukozni sirup, tvari za rahljenje:natrijev bikarbonat E500 i amonijev bikarbonat E503,mješavina prirodnih začina, konzervans: kalijum sorbat E202,kiselina:limunska kiselina E330. Kakao prelijev sadrži 13,5% kakao u prahu. Proizvod sadrži pšenični i ražani gluten,soja.Može sadržati tragove lješnaka i kikirikija.


Алергенси
  • житарици кои содржат глутен (пченица, рж, јачмен, овес)
  • соја и производи од соја
Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)1777 kJ/425 kcal
Масти13.4 g
од кои заситени4.5 g
Јаглехидрати74.9 g
од кои шеќери20 g
Влакна (растителни)2 g
Протеини2.2 g