Податоци за GTIN 05319991050402

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05319991050402     
Име на брендот Лаки гриц
Име на брендот (латиница) Laki gric
Име на производот грисни со вкус на кокошка 50 гр.\Snacks Chicken flavor 50 g
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците ЛАКИ-ГРИЦ ДООЕЛ
GLN на компанијата провајдер на податоците 5319991050006
Име на производителот ЛАКИ-ГРИЦ ДООЕЛ
GLN на производителот 5319991050006
Статус на производот Корекција на податоците за производот
Карактеристики  
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50220000 - Производи од житарици/зрна од житарици

Класа: 50221200 - Производи од преработени житарици

Група (brick): 10000600 - Различни пакувања на производи од преработени житарици

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Нето тежина 50 g
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 25/02/2020
Датум кога производот станува достапен 25/02/2020
Датум на последна промена на производот 25/02/2020
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Да се чува на суво, студено и темно место


Состав и алергени

Состојки
Состојки
Брашно 63.75%, палмино малсо 25.54%, природен квасец 0.25%, кикиритка 1%, сусам 2%, малтодекстрин, сол, арома, засилувач на вкус Е621 (7.6%) и Е635 (0.5%), растително масло, агенс против стврднување Е551 (1.5%), прехрамбена боја Е160с.


Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)459 kcal
Масти27 g
Јаглехидрати50 g
Протеини7.6 g